oktober 07, 2012

Hytteost/Keso boller

Utroligt gode grovboller med hytteost/keso.
  • 3 dl. mælk/mjölk
  • 25 gr. gær/jäst
  • 1/2-1 tsk salt
  • 250 gr. hytteost/keso
  • 5 dl. Speltmel fuldkorn / fullkornsdinkel
  • 3 dl Speltmel fin / dinkelsikt
Varm mælken til 37 C og bland gæren i.
Bland hytteost/keso, salt og mel. Gem lidt mel.
Rør grundigt i dejen med en ske indtil den er godt blandet i skålen.
Lad dejen hæve med viskestykke/ bakduk over i 20 min.
Hæld dejen ud på et bord med mel på og ælt/knåda den godt. Form dejen til ca. 15-20 boller.
Læg dem på bagepapir på en bageplade med viskestykke over og hæv i 30 min.
Pensle med vand og drys flagsalt/flingsalt over.
Bages/gräddas i 10-15 min ved 225-250 C.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar