april 30, 2013

Gave-regn

Tusind tak for alle de mange fine gaver og blomster til Ellie.
Det er overældende :)












april 29, 2013

Besøg

Så kom farmor, farfar og Bedste endelig på besøg med mad, brød og masser af gaver. Heldige Ellie :)











april 28, 2013

Kerne knækbrød

Et lækkert og mega nemt knækbrød sprængfyldt med kerner.
Dette er min basis opskrift, så har du andre kerner, frø eller nødder så kan det også sagtens bruges.
Eller hvad med at tilføje rosmarin, chili eller dild... Der er mange muligheder :)

Nemt kerne knækbrød - 2 plader
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 3,5 dl mel (jeg brugte halv majsmel, halv speltmel, men almindelig hvedemel kan også bruges)
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk. salt
  • 3/4 raps olie
  • 2,5 dl. vand
Fremgangsmåde
Tænd for ovnen på 200 grader.
Blad alle de tørre ingredienser. Tilsæt derefter olie og vand og rør godt sammen.
Del dejen i 2 lige store portioner og rul dem ud på hver sin bageplade mellem 2 stykker bagepapir, så tyndt som muligt. Gerne næsten helt ud til kanterne i en firkant.
Fjern det øverste stykke bagepapir og tilsæt den pynt du ønsker på toppen af knækbrødet. Jeg havde salt flager på den ene og solsikkekerner på den anden. Læg bagepapiret tilbage og pres pynte let ned i dejen. Så bliver den siddende når knækbrødet er færdigt.
Fjern det øverste bagepapir igen og skær i den ønskede størrelse. Jeg brugte en pizzaskærer.
Bag derefter pladerne i ca. 20 min eller til knækbrødet er gyldent.
Lad dem køle af og knæk dem fra hinanden.








april 18, 2013

The last supper

En lækker og hyggelig middag med Viktor & Johanna @ Thaiboat.
Aftenen inden min termin. Vi snakkede om at der i hvert fald ville gå mindst en uge inden Mini kom ud... Sådan skulle det ikke være for om natten kom veerne som ud af den blå luft og næste dag den 18 april var hun født.
Det var helt sikkert thai maden som gjorde tricket :)







april 16, 2013

LCHF is-chokolade

Lækre is-chokolader (konfekt) som også fungerer i følge LCHF princippet.

Ingredienser - 20stk.
  • 100 gr. mørk chokolade
  • 50 gr. kokos olie (fx. cocosa)
Smelt chokolade og kokosolie på lav varme i en gryde. Hæld blandingen i små metal forme. Jeg synes det var nemmest at fordele dem i formene ved at bruge en stor plastik sprøjte. Jeg sugede chokoladen op i sprøjte og derefter forsigtigt ned i formene.
Stil dem i køleskabet i mindst 1,5 time.







april 15, 2013

Fødselsdags søndag

Fejrede min fødselsdag i søndags og havde inviteret de nærmeste venner til kaffe, kage og boller.
Jeg bagte og bagte og bagte dagen inden og serverede koldhævede boller, drømmekage, banankage, is-konfekt og LCHF snickers. Alle opskrifter kommer på bloggen snart.
Det var super hyggeligt og gave-regnen var overvældende. Taaaak!