maj 09, 2010

Forandring fryder

Prøvede en ny rugbrøds opskrift (tak Frida!).
Meget nemmere end surdejs brødet og faktisk også bedre.
Fik også testet en ny opskrift på lækre grovboller. Mums.
Og afsluttede med at lave en giga lasagne


Grovboller & rugbrød uden surdej
Spicy Lasagne
Og sådan ser opvasken ud efter ALT det
Yoghurt Rugbrød, 2 stk.
1 liter mild yoghurt (max 3%), 1 dl sirup, 4 tsk bikarbonat, 5 dl hvedemel, 10 dl andet.
Bages nederst i ovnen på 175 grader i ca 1,5 time.
Egne notater efter at have testet opskriften:
Brugte kun ½ dl lys sirup (ellers synes jeg den bliver for sød)
Lagde nogle hakkede solsikkekerner på toppen af brødene
Smurte formene med lidt smør og lidt olivenolie for at få en sprød overflade
Gav den dem ca. 1 time og 20 min i ovnen.

Dette brugte jeg som 10 dl. "andet":
2 dl dinkelmel, 1 dl hørfrø, 1 dl solsikkekerner, 2 dl vetekross, 2 dl rågkross, 1 dl havregryn, 1 dl rugmel, nogle få græskarkerner, lidt salt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar