oktober 10, 2011

Banan muffins with a twist

Rigtig gode og saftige banan-muffins.
Og mine nye muffins forme i silikone er et stort hit og så meget bedre end papirs formene!

10-12 st.
· 2 ägg
· 2 dl socker
· 1 dl flytande margarin
· 2-3 mosade bananer
· 0,5 dl starkt kaffe
· 4 dl vetemjöl
· 1 dl dinkelsigt
· 2 tsk bakpulver
· 1 tsk bikarbonat
· 1 tsk ingefära
· 2 tsk kanel


Glasyr
· 2 dl florsocker
· 3 tsk starkt kaffe
· Kokosflingor

GÖR SÅ HÄR
1. Vispa ägg och socker pösigt i en skål.
2. Rör ner margarinet i äggsmeten.
3. Mosa bananerna och rör ner dom tillsammans kaffet i äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel i en annan skål.
5. Rör ner de torra ingredienserna försiktigt i äggsmeten.
6. Skeda upp smeten i muffinsformar
7. Grädda i 200 gr. ca 20-25 min.
8. Blanda florsocker och kaffe till en jämn glasyr och bred över muffinsen.
9. Strö på kokosflingor.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar