juli 20, 2012

Ægte fransk nougat

Jeg kaster mig ud i det... En omgang ægte fransk nougat. Det er første gang jeg prøver dette, så jeg er ret spændt på at se resultatet. Specielt fordi jeg har hørt at det kan være lidt vanskeligt at få perfekt nougat...
 • 2,5 dl sukker
 • 0,5 knsp. salt
 • 0,75 dl. sirup (jeg brugte flydende honning i stedet)
 • 0,6 dl vand
 • 1 æggehvide
 • 0,5 tsk. vaniliesukker
 • Ca. 100 gr. blandende nødder (jeg tog mandler, hasselnødder og pistagenødder)
Bland sukker, salt, honning og vand i en tykbunder gryde og kog op under omrøring. Lad derefter blandingen koge på svag varme i ca 1 time. Jo længere den koger jo hårdere bliver din nougat.
Rist alle nødderne på panden og gnid derefter skallerne af. Hak nødderne.
Pisk æggehviden til hårdt skum.
Når sukkermassen er færdig (har fået en tyk og gul konsistens) hældes den i en tynd, tynd stråle ned i æggehviden mens du pisker kraftigt. Tilsæt vaniliesukkeret og bliv ved med at piske. Jo længere du pisker, jo hårdere bliver din nougat konsistens.
Når du er færdig med at piske vender du nødderne ned i massen.
Smør en form eller læg bagepapir i. Jeg tog et lille ovnfast fad. Hæld massen ned i fadet og fordel. Jeg synes det var lettest med en smør kniv i plastik.
Stil fadet i kølskabet over natten. Nå nougaten er kold skæres den ud i ønskede stykker. Man kan også smelte chokolade og lægge et lag chokolade omkring nougaten.


Jeg kan hermed konstatere at nougaten smagte himmelsk! Den havde den helt perfekt nougat smag. Jeg synes dog at konsistensen var lidt for blød. Så næste gang skal jeg lade sukkeret koge 20 min. længere. Eller bruge mit nye sukkertermometer for at tjekke at temperaturen ligger omkring de 148-150 grader, så jeg ved at sukker blandingen er varm nok.
Jeg har også hørt at glukose (sirup) er perfekt til hjemmelavet nougat, så næste gang skal jeg prøve med det i stedet for honning eller almindelig sirup.

2 kommentarer:

 1. Lyder supper lækkert! :-)Men hvor stor en form brugte du? Og hvor mange stykker blev der ca. til?

  SvarSlet
 2. Jeg brugte en lille ovnfast form ca. 30x20cm.
  Jeg fik ca. 50 stykker men det afhænger jo af hvor store stykker man vil have :)
  Held og lykke.

  SvarSlet