juli 22, 2012

Pad Thai

Dette er min yndlings Thai ret som også er rigtig nem at lave.

Pad Thai ca. 4 personer
· Thai ris nudler (3-5mm)
· Olivenolie
· 1 pakke frisk tofu
· 1 Kinesisk purløg eller forårsløg i tynde skiver
· 1-2 fed presset hvidløg
· 1 Gulerod tynde strimler
· 1 rød peber i strimler
· 1 zucchini i strimler
·  2 kyllinge fileter i strimler og/eller en håndfuld pillede rejer
· Citron saft fra en ½ citron
· 2-4 spsk. Pad thai sovs
· Fiskesovs
· Soja
· Salt & Peber
· Chili flager/pulver
· 1 Æg

Garnering:
· Hakkede peanuts
· Lime
· Bønne spirer

1. Læg nudlerne i blød i ca. 15 min
2. Steg tofu, løg og hvidløg i olivenolie i en wok
3. Tilsæt rød peber, gulerod, zucchini og kylling/rejer
4. Tilsæt Pad Thai sovs, soja, fiskesovs, citron
5. Tilsæt chili, salt og peber
6. Læg nudlerne i kogende vand i 1-3 minutter. Skyl dem i koldt vand, så snart de er færdigkogte
7. Knæk ægget i wokken (skub eventuelt alt andet i wokken til den siden, så ægget lander direkte i wokken først og ikke på grøntsagerne)
8. Bland ægget med alt andet i wokken
9. Til sidst blandes nudlerne i (hvis de klistrer skyller man dem bare i koldt vand igen inden)
10. Serveres med friske bønnespirer, hakkede peanuts og et stykke lime





Ingen kommentarer:

Send en kommentar