september 03, 2012

Saftig chokoladekage

Her kommer en opskrift på en rigtig nem og utroligt cremet og lækker chokoladekage.

Ingredienser:· 200 g sukker
· 200 g smør
· 200 g mørk chokolade
· 1-2 spsk. mel
· 6 æg
· smør og bagepapir til formen

Fremgangsmåde:
Smelt sukker, smør og chokolade over vandbad.
Pisk mel i chokolademassen og derefter æggene et ad gangen.
Smør en lille ovn form med smør og for den med bagepapir. Hæld dejen i formen, ca. 2/3 op - afhængigt om du vil have plads til topping, og bag den i 25-50 minutter ved 175 grader, alt efter størrelse på din form.
Lad kagen køle lidt af og servér den lun eller kold.





5 kommentarer:

  1. Hejsa.
    Hvor stor er den form du bruger og hvor lang tid bliver kagen bagt i den?
    Skal bage den til min fødselsdag på lørdag, så det skal jo helst ikke gå galt :-)

    Venlig hilsen
    Tina

    SvarSlet
  2. Jeg brugte en af de mindre forme, ca. 30x20 cm.
    Det er ved at være et stykke tid siden jeg bagte den, så jeg mindes ikke lige hvor længe den var inde. Men kig på overfladen på billederne herover, så ser du ca hvordan den skal se ud. Og god fødselsdag :)

    SvarSlet
  3. Hvor mange mennesker er denne potion til?

    SvarSlet
  4. Hej.
    Det kommer jo lidt an på hvor store stykker du ønsker. Men det er en af de lidt mindre forme (ca 30x20), så jeg vil skyde på en 8 stykker.

    SvarSlet
  5. Den ser virkelig lækker ud!
    Man kan næsten fornemme hvor cremet, den egentlig er, når der er så lidt mel i samt ingen bagepulver eller natron! :)

    Jeg står lige nu og er igang med at lave den.

    Mvh. Anders

    SvarSlet