januar 03, 2013

Hjemmelavet lakrids is

Denne is var så utrolig nem at lave og blev virkelig god og blød uden iskrystaller.
Et hit hos os efter midnat nytårsaften.

Tyrkisk peber is
  • 10 tyrkisk peber (bolcher)
  • 1,5 dl. piskefløde ca. 38%
  • 2 dl. creme fraiche ca. 9%
  • 2 spsk. flormelis / florsocker
  • 1 spsk. friskpresset appelsinsaft
  • 1 tsk. friskepresset citronsaft
  • 2 æggeblommer (paseuriserede hvis man bor i Danmark)
  • 1/2 dl. lys sirup
  • 8 stænger saltlakrids, fx. heksehyl eller superflyers
Knus bolcherne i en blender eller med en morter.
Pisk fløden til flødeskum
Bland creme fraiche, æggeblommer, flomelis, citrussaft og sirup i en skål.
Vend flødeskum og bolcher ned i blandingen.
Fordel isblandingen i 8 ispindeforme eller 8 små plstikbægre. Stil dem i fryseren ca 1 time. Når isen er let frossen, kommer du lakridstang i hver - som pinden.
Lad isen fryse færdig i mindst 3 timer efter det.












Ingen kommentarer:

Send en kommentar