juli 31, 2012

Akupunktur

I denne uge er jeg startet til akupunktur. Jeg har kun prøvet det en enkel gang før mod hold i nakken og synes ikke det havde den store effekt, men dette er et nyt sted med masser af anbefalinger.
Dr. Nie, som hun hedder, er kendt i hele Sverige for at udrette mirakler og har faktisk patienter fra hele verden. Hun kommer fra Kina og hendes specialiteter er blandt andet akupunktur mod barnløshed, søvnbesvær og kolde fødder.
Min ven gik i behandling for kolde fødder for et par år siden og har haft varme fødder lige siden. Og eftersom jeg døjer med kronisk kolde fødder, så må det nu komme an på en prøve. Det ville virkelig være et mirakel hvis jeg fik varme fødder...

Jeg ringede til Dr. Nie's Shanghai Akupunktur klinik og det var hende selv som svarede:
Dr. Nie: "Hvem er det?"
Mig: "Øh er det hos Dr. Nie?"
Dr. Nie: "Ja, hvad vil du?"
Mig: "Øh, behandle mine kolde fødder"
Dr. Nie: "Kan du mandag 16.00?"
Mig: "Øh ja"
Dr. Nie: "Okay, ses mandag, farvel" (lægger på!)

Et meget mærkeligt første "møde" men der er flere som har kommenteret, at hun ikke kan li at snakke i telefon. True!
I mandags besøgte jeg Dr. Nie første gang. I venterummet lå der flere bøger fyldt med billeder af nyfødte børn og taknemmelige patienter hun har hjulpet.
Man skal være indstillet på at det tager laaang tid. Det er et lidt mærkelig kø system hvor flere personer får samme tid og derefter kommer ind i den rækkefølge de ankommer til klinikken i.
Jeg ventede ca. 1,5 time på at komme ind til konsultation.
Når man kommer ind i lokalet ligger der masser mennesker bag forhæng, som er ved at blive behandlede.
Hendes assistent (som ligner ham fra "The Hangover" på en prik. Virkelig sjovt faktisk!) målte mit blodtryk og så fik jeg lov til at gå ind til Dr. Nie. Hun var meget mere charmerende "in person" end i telefonen. Smilede, snakkede og stillede en masse spørgsmål. Hun var interesseret i mit navn og syntes jeg var god til svensk selvom jeg er dansk. Hun informerede mig om, at jeg er født i hundes tegn ifølge det kinesiske horoskop.

Hun holdt om begge mine håndled, mærkede mine fødder og bad mig om at åbne munden hvorefter følgende samtale fandt sted:
Dr. Nie: "Du har problem med maven"
Mig: (som har haft problem med maven siden 2004 og knap tror mine egne ører) "Hva?"
Dr. Nie: "Du har haft problem med maven i lang tid" "Ofte forstoppelse"
Mig: "Øhhh, Ja. Hvis jeg ikke spiser fibrer, drikker meget vand og træner, så får jeg problem med maven"
Dr. Nie: "Ja, det ved jeg godt"
Mig: "Øhh okay"
Dr. Nie: "Det tager 5 gange at behandle og vi skal snakke lidt om din kost også"
Mig: "Okay"

Så fik jeg lov til at vælge hvornår jeg ville starte behandlingen. Alle behandlinger skulle ligge efter hinanden, 5 dage i træk. Jeg bestemte mig for at komme i gang med det samme og bookede første behandlingstid dagen efter. Så tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag i denne uge. Konsultationen koster 150sek og behandlingerne koster 280sek. per gang.

I går var første behandlingsdag. Der var ingen ventetid og jeg blev henvist til et rum ved siden af det store rum med alle forhæng som jeg havde set dagen inden.
Her skulle man tage tøjet af (undtagen undertøj) og ligge på maven. Så kom Dr. Nie ind og satte nåle under fodsålerne, i knæhaserne, over numsen, ved rygraden og en i nakken. Efter 45 min. under en varmelampe blev nålene fjernet, jeg lagde mig på ryggen og fik nye nåle på fødderne, i lårene, maven, panden, hovedbunden og i arme og hænder. Ca. 40 min efter blev de sidste nåle fjernet og jeg var færdig.
Det gjorde ikke ondt, men jeg fik lidt krampe flere steder fordi jeg lå stille så længe mens nålene sad i forskellige nerver. Det er ret normalt at man bliver øm og lidt hævet bagefter, men udover et sted på højre hånd så mærkede jeg ingenting bagefter.
Jeg fik også 2 poser med kinesisk naturmedicin som skulle give varme til kroppen. Umuligt at vide hvad det er da alt står på kinesisk, men de lugter præcis som de piller med rød solhat man kan købe på apoteket.
I nat sov jeg som en sten hele natten og følte mig helt utrolig frisk og udhvilet da jeg vågnede. Det viste sig at Svenskeren havde fået opkald på nødtelefonen 3 gange i løbet af natten, men jeg sov så tung, at jeg ikke vågnede. Det er aldrig sket før...
I dag skal jeg behandles for anden gang og i weekenden, så ved jeg om det har hjulpet eller ej.
Er virkelig spændt på at mærke resultatet.


2 kommentarer:

  1. HA HA HA HA som jag skrattade när jag läste detta! Komisk tant hon den där doktorn! Skall bli kul att se om det verkligen hjälper!!
    KRam E

    SvarSlet
  2. Ja, jeg er også spændt og håber virkelig det hjælper. Skal nok vende tilbage med rapport ;)
    Ha en dejlig dag. Knus :)

    SvarSlet