august 16, 2012

Greek evening med mandel twist

Der stod græsk middag på menuen da mor var på besøg sidste weekend. Udover græsk salat, tzatsiki og lammefrikadeller, så lavede jeg også et vegetarisk alternativ... Nemlig mandel frikadeller.
Wow hvilken succes! Så nemme og lækre at selv "kød-spiserne" ville smage.
Opskrift på Mandel frikadeller (ca 40 st) · 100 g sød mandel, mix i en blender
· 1 ½ dl reven ost
· 1 ½ dl rasp / ströbröd
· 2 spsk. Revet løg / lök
· 1 hvidløgsfed, fin hakket / vitlöksklyfta
· 1 tsk. salt
· 0,5 tsk. peber
· 3 æg
· 2 spsk. vand
Bland alle ingredienserne grundigt i en skal.
Rul til små runde frikadeller, ca 40 st.

 · 1 liter vand
· 2 grønsagsbouillon terninger

Når vandet med terningerne koger lægger man frikadellerne i og lader dem små koge i 6-7 minutter.
Ta dem op og læg dem på et stykke papir så lidt af væsken forsvinder.

Steg dem derefter på en pande i smør eller olie til de har fået en fin gylden farve.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar