Så blev man et år ældre! Det fejrede vi i søndags med kaffe og kage. Kagen var et STORT hit. En nem, saftig og rigtigt god gulerodskage.
Gulerodskage
Ingredienser
1 dl valnötter
1 msk smör
1 dl kokosflingor
3 st ägg, stora
3 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel, mald
2 tsk vaniljsocker
5 dl morötter, finrivna
1,5 dl solrosolja, - eller raps
Kräm
1 st vaniljstång
200 g färskost, naturell
100 g smör, rumstempererat
4 dl florsocker
Sätt ugnen på 175°. Rosta valnötterna 8–10 min mitt i ugnen, låt svalna. Grovhacka nötterna Smörj och strö kokos i en rund form, 24 cm, med löstagbar kant. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna. Blanda morötter med mjölblandningen. Rör ner olja, valnötter och morotsblandningen i äggsmeten. Blanda väl och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kakan svalna en stund och lossa sedan kanten försiktigt. Låt kallna.Kräm: Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda med färskosten. Vispa sedan ost, smör och florsocker till en vit fluffig massa. Bred krämen över kakan.
This is a feel-good inspiration blog. Here I will share my adventures with baking&food, my passion for shopping, my creative ideas that come to life and the travel insights i get along the way.
april 14, 2011
Fejre med en gulerodskage
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar