juli 10, 2011

Mad med Soja Protein

Prøvede denne vegetariske ret med soja protein.

Pirogger - ca. 9 stk.
25 g gær
50 g smør
2,5 dl mælk
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
6 dl hvedemel
Smelt smørret i en kasserolle, hæld mælken i og varm op til fingertemperatur. Kom gæren i en skål og hæld mælken blandingen i. Hæld og ælt det meste af melet i skålen indtil dejen er jævn og ikke sidder fast i kanterne af skålen.
Hæv ca. 40 min. med viskestykke over.

Fyld:
Grov soja protein tør (150 gr. koges i 5-10 min i 1 liter vand med bouillon terning)
olivenolie

1 gult løg
1 fed hvidløg
2 spsk. tomatpuré
0,5 spsk. honning
1,5 dl vand
0,5 spsk. maizena (jævner)
1,5 dl majs
salt, peber
cayennepeber
Hak løg og steg det i olivenolie. Tilsæt den ønskede mængde (færdigkogt) soja protein, tomatpuré, majs, honning og krydderierne. Derefter vand og maizena og lad det småkoge et par minutter.


Når dejen har hævet færdigt så ælt den lidt og del den i ca. 9 stykker. Rul hver dej stykke til en rund cirkel, læg fyld i midten og bøj den ene kant over til den anden side. Det er vigtigt at piroggen er ordentligt lukket, så "luk" evt. kanterne med en gaffel.

Bag dem i ovnen i 225 grader i 12-15 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar