Jeg bagte dette rugbrød igen men lavede nogle små ændringer som gjorde brødet meget bedre. Dette rugbrød kan jeg virkelig anbefale.
- Tilføjede 20 gr. hyben pulver (nyponskalsmjöl). Det blandes sammen med resten af melet som skal i dejen. Hyben har den fantastiske effekt at det sørger for at brødet hæver perfekt og ikke bliver tørt. Det kan bruges i alle brød. 30gr. hyben pulver per 1 kg mel.
- Lod brødet stå i ovnen til det havde en temperatur på 99 grader i midten. Jeg brugte et elektisk køkken termometer som jeg stak ind i midten af en af rugbrødene.
- Når det færdige brød har kølet lidt af vendes det ud af formen på en rist. Når det er lunkent pakkes det ind i et viskestykke for at holde på fugten. Når det er koldt kan du lægge brødene i plastikposer til næste dag hvor det skæres i skiver og spises eller fryses.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar