At lave sit eget knækbrød er faktisk meget nemmere end man skulle tro. Nemt og rigtigt rigtigt godt.
Denne opskrift er min yndlings og er endda GI venlig:
1 plade - ca. 15 stykker afhængig af størrelsen.
Ingredienser
· 2 dl speltmel eller majsmel
· ½ dl havregryn
· 1 dl solsikke kerner
· 1 dl sesamfrø
· ½ dl hørfrø
· ½ dl raps olie
· 2 dl kogende vand
· 2 tsk salt i flager
Bland det hele sammen (undtagen salt) og hæld det kogende vand over. Rør det godt sammen.
Smør det hele ud på en plade med bagepapir på. Gerne et tyndt lag som er lige tykt over alt.
Lav nogle snit i overfladen (efter ønsket størrelse) så du lettere kan "knække" stykkerne når de er færdigbagte. Drys salt på.
Bages ved 150 grader i ca.60 min den nederste del af ovnen. Afkøles lidt inden de kan knækkes.
Denne opskrift er min yndlings og er endda GI venlig:
1 plade - ca. 15 stykker afhængig af størrelsen.
Ingredienser
· 2 dl speltmel eller majsmel
· ½ dl havregryn
· 1 dl solsikke kerner
· 1 dl sesamfrø
· ½ dl hørfrø
· ½ dl raps olie
· 2 dl kogende vand
· 2 tsk salt i flager
Bland det hele sammen (undtagen salt) og hæld det kogende vand over. Rør det godt sammen.
Smør det hele ud på en plade med bagepapir på. Gerne et tyndt lag som er lige tykt over alt.
Lav nogle snit i overfladen (efter ønsket størrelse) så du lettere kan "knække" stykkerne når de er færdigbagte. Drys salt på.
Bages ved 150 grader i ca.60 min den nederste del af ovnen. Afkøles lidt inden de kan knækkes.
Hjemmelavet GI knækbrød |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar