Kan man lave en kage med kartofler og kikærter? Som oveni købet smager godt og slet ikke indeholder mel?
Svaret er ja og her kommer opskriften.
Ingredienser kage:
Sæt ovnen på 175 grader.
Pensle en springform (ca. 24 cm i diameter) med olie.
Riv kartoflerne fint.
Skyl kikærterne og mix dem med stavmixer sammen med olien.
Pisk æg, sukker og vaniliesukker til det er luftigt.
Bland mandelmel og bagepulver i en skål.
Bland kartoflerne, kikærte blandingen, limeskræl og limejuice med ægge blandingen. Tilsæt mandelmelet. Hæld det hele i formen.
Bag kagen i den nederste del af ovnen i ca 40-50 min.
Lad den køle af.
Blend hindbærerne og hæld blandingen igennem en fin si. Bland det med flormelis.
Fordel glassuren på kagen og stil den i køleskabet så det stivner lidt.
Svaret er ja og her kommer opskriften.
Ingredienser kage:
- 200 gr kolde kogte kartofler
- 2 dl mandelmel
- 1 lille pakke kikærter (190gr)
- 1/2 dl raps olie
- 3 æg
- 2 dl råsukker
- 1/2 spsk vaniliesukker
- 1 tsk. bagepulver
- finrevet limeskræl
- 1 spsk frisk presset limejuice
- 125 gr. frosne optøede hindbær
- 1 dl flormelis / florsocker
Sæt ovnen på 175 grader.
Pensle en springform (ca. 24 cm i diameter) med olie.
Riv kartoflerne fint.
Skyl kikærterne og mix dem med stavmixer sammen med olien.
Pisk æg, sukker og vaniliesukker til det er luftigt.
Bland mandelmel og bagepulver i en skål.
Bland kartoflerne, kikærte blandingen, limeskræl og limejuice med ægge blandingen. Tilsæt mandelmelet. Hæld det hele i formen.
Bag kagen i den nederste del af ovnen i ca 40-50 min.
Lad den køle af.
Blend hindbærerne og hæld blandingen igennem en fin si. Bland det med flormelis.
Fordel glassuren på kagen og stil den i køleskabet så det stivner lidt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar