oktober 02, 2012

Lækre boller med fibre & kerner

Sunde og saftige boller med masser af kerner - ca. 20stk.

Ingredisenser:
  • 12 gr. gær
  • 5 dl. koldt vand
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk/msk olivenolie/olja
  • 1,5 dl. solsikkefrø/solrosfrön
  • 1 dl. sesamfrø
  • 1,5 dl. hørfrø/linfrön
  • 1 dl müesli efter ønske
  • 2 dl. havregryn
  • 7 1/2 dl. fuldkorns spelt mel / fullkornsdinkel
  • 1 tsk. chiafrø
  • 1 tsk. psylliumfrø
  • 10 gr. hybenmel/nyponskalsmjöl
Topping:
  • 1 æg
  • 2-3 spsk./msk. sesamfrø eller birkes / valmoefrön
Rør gæren ud i vanden og bland alle ingredienser - gerne i en køkkenmaskine. Lad maskinen arbejde i ca. 10 min. Dejen skal være våd/kladdig.
Hæv/Jäs dejen med viskestykke/bakduk over i 1,5 time.
Ælt/knåda dejen og del den i ca 20 stykker/bitar.
Form bollerne og læg dem på en bageplade med bagepapir på.
Pensles med æg og hæld sesamfrø eller birkes på toppen. Lad bollerne hæve i 30 min og bag dem derefter i midten af ovnen på 240 grader i ca. 12 minutter.









Ingen kommentarer:

Send en kommentar