Disse brunkager er et hit - hver gang.
Tilsæt sirup, natron, ingefær, nelliker og kanel. Hak mandlerne grovt og tilsæt.
Bland melet i, lidt af gangen, til du har en god konsistens.
Hæld dejen ud på et bord og tryk den sammen og form den til to lange pølser. Ovale eller firkantet afhængig af hvilken form du vil have på kagerne.
Læg dem i vitawrap/plastfolie og læg rullerne i køleskabet i mindst 3 timer og gerne over natten.
Tag rullerne frem, fjern plastiken og skær tynde skiver med en skarp kniv. Jo mere ens tykkelse skiverne har, jo nemmere bliver det når du skal bage dem.
Læg skiverne på en bageplade med bagepapir på.
Bages midt i ovnen ved 175 grader i ca. 7-12 min afhængig af hvor tykke dine skiver er.
Hold øje med dem da det pludselig kan gå hurtigt.
Tag dem ud, lad dem køle af og nyd :)
- 2 dl sød mandel
- 200 gr. smør - stuetemp / rumsvarmt
- 2 dl. sukker
- 1 dl. lys sirup
- 1 tsk. natron / bikarbonat
- 2 tsk. ingefær
- 2 tsk. stødte nelliker / malda nejlikor
- 2 tsk. kanel
- 6 dl hvedemel / vetemjöl
Tilsæt sirup, natron, ingefær, nelliker og kanel. Hak mandlerne grovt og tilsæt.
Bland melet i, lidt af gangen, til du har en god konsistens.
Hæld dejen ud på et bord og tryk den sammen og form den til to lange pølser. Ovale eller firkantet afhængig af hvilken form du vil have på kagerne.
Læg dem i vitawrap/plastfolie og læg rullerne i køleskabet i mindst 3 timer og gerne over natten.
Tag rullerne frem, fjern plastiken og skær tynde skiver med en skarp kniv. Jo mere ens tykkelse skiverne har, jo nemmere bliver det når du skal bage dem.
Læg skiverne på en bageplade med bagepapir på.
Bages midt i ovnen ved 175 grader i ca. 7-12 min afhængig af hvor tykke dine skiver er.
Hold øje med dem da det pludselig kan gå hurtigt.
Tag dem ud, lad dem køle af og nyd :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar