Jeg havde fryseren fuld af hindbær fra svigermors have, så bestemte mig for at prøve at lave en hjemmelavet marmelade (som derefter skulle bruges i mine fastelavnsboller).
Det var helt utroligt nemt og dejligt at selv kunne vælge hvad man vil proppe i og hvor sød den skal være.
Tag en ske og fjern alt skum som lægger sig på overfladen. Det er i skummet som alle bakterier ligger og jo mindre bakterier som er i marmeladen, jo længere holder den. Man kan evt. tilsætte lidt atamon pulver (ca. 0,5 tsk) når marmeladen er klar, så holder den længere. Eller fryse det i mindre portioner hvis man ikke spiser så meget marmelade af gangen.
Lad den køle af og hæld den på et rent og varmt glas. Hvis du hælder kogende vand i glasset lige inden så bliver glasset varmt og du får et slags vaccum som giver bedre holdbarhed.
Jeg brugte mindre sukker end i de fleste opskrifter, så hvis du vil have den sødere så smag dig frem og tilsæt mere sukker.
Det var helt utroligt nemt og dejligt at selv kunne vælge hvad man vil proppe i og hvor sød den skal være.
- Ca. 500-600 gr. tøede hindbær
- 2,5 dl sukker
- Evt. atamon pulver
Tag en ske og fjern alt skum som lægger sig på overfladen. Det er i skummet som alle bakterier ligger og jo mindre bakterier som er i marmeladen, jo længere holder den. Man kan evt. tilsætte lidt atamon pulver (ca. 0,5 tsk) når marmeladen er klar, så holder den længere. Eller fryse det i mindre portioner hvis man ikke spiser så meget marmelade af gangen.
Lad den køle af og hæld den på et rent og varmt glas. Hvis du hælder kogende vand i glasset lige inden så bliver glasset varmt og du får et slags vaccum som giver bedre holdbarhed.
Jeg brugte mindre sukker end i de fleste opskrifter, så hvis du vil have den sødere så smag dig frem og tilsæt mere sukker.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar