Tror jeg skal forsøge at kombinere de to opskrifter næste gang og forhåbentlig lave et brød som bliver begges favorit.
Surdejs rugbrød med øl - 1 stort brød
Dag1
- 2,5 dl. surdej (jeg brugte rug surdej)
- 1/2 mørk øl
- 1/2 spsk. salt
- 1 spsk. brødsirup
- 7 gr. gær udrørt i 2 dl. lunkent vand
- 1 dl knækkede rugkerner
- 5 dl groft rugmel
Dag 2
- 2 dl. fin speltmel
- 1/4 mørk øl
- 7 gr. gær udrørt i 1/2 dl lunkent vand
- 1/2 spsk. kulør (hvis du vil have et mørkere brød. Det giver ingen smag)
- 1 dl hørfrø
- 1 dl solsikke kerner (eller andre kerner hvis du foretrækker)
Prik derefter dejen med en strikkepind mindst 20 gange for at undgå lufthuller. Det er helt normalt at dejen "falder sammen" i formen når du gør dette.
Bag i midten af ovnen ved 150 grader i 3 timer.
Tag brødet ud af formen og lad det køle af. Derefter plejer jeg at ligge det i en frysepose for at bevare noget at fugten og gøre skorpen lidt blødere. Jeg lader det ligge i posen i 1 døgn inden jeg skærer det i skiver og lægger det i fryseren (hvis du ikke skal spise det hele mens det er friskt)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar