august 25, 2013

Chokolade Mousse kage

En lækker lækker kage som nemt kan forberedes om morgenen og stå i køleskabet hele dagen.

Chokolademousse kage - 12 stykker

Ingredienser:

Bund
  • 200 gr. Mandelmasse
  • 2 æg
  • 2 spsk. Kakao
  • Smør til formen
 Mousse:
  • 200 gr. Mørk chokolade
  • 3 æggeblommer
  • ½ + 2 ½ dl fløde
Ovn 175 grader
Riv mandelmassen og pisk det sammen med æggene med en el pisker.
Sikte kakaoen ned i. Klem bagepapir fast i bunden af en springform og smør resten af formen. Hæld massen i bunden. Bag i midten af ovnen 15-18 minutter. Køl af.
 
Mousse:
Smelt chokolade over vandbad. Fjern skålen og tilsæt æggeblommerne og ½ dl fløde. Køl af ca. 15 min.
Pisk 2 ½ dl fløde til flødeskum. Vend 1/3 del af fløden i chokoladecremen og derefter resten.
Fordel det varsomt ovenpå bunden. Stilles kold mindst 2 timer.
Serveres med flødeskum og hindbær. Sikte lidt kako over ved serving.

På billederne har jeg lavet lavet mini varianeter i små skåle i stedet for i den store form.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar