Gulerodsboller med yoghurt -13 stk.
Ingredienser:
- 3 store gulerødder
- 25 gr. gær
- 5 dl. mild yoghut (3%)
- 1 tsk salt
- 5 dl. fint rugmel
- 6 dl. fint speltmel
- 1 dl solsikkefrø
- Yoghurt til at pensle med og mel til bordet
Fremgangsmåde:
Skræl og riv gulerødderne fint.
Smuldre gæren i en skål og tilsæt yoghurt og salt. Rør rundt indtil gæren er opløst.
Tilsæt gulerødder og mel og bland grundigt.
Lad dejen hæve under et viskestykke i ca 1,5 time.
Ælt dejen på et melet bord og del den i ca 13 dele. Form dem til runde lidt flade boller og læg dem på bagepapir. Skær et kryds i i midten af bollerne, pensl dem med yoghurt og drys solsikke frø over.
Lad dem hæve 30 min. Tænd ovnen på 225 grader.
bag bollerne i midten af ovnen i ca. 20 minutter.
Lad dem køle af på en rist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar