august 18, 2013

Gulerodsboller

 
Gulerodsboller med yoghurt -13 stk.
 
Ingredienser:
  • 3 store gulerødder
  • 25 gr. gær
  • 5 dl. mild yoghut (3%)
  • 1 tsk salt
  • 5 dl. fint rugmel
  • 6 dl. fint speltmel
  • 1 dl solsikkefrø
  • Yoghurt til at pensle med og mel til bordet

Fremgangsmåde:
Skræl og riv gulerødderne fint.
Smuldre gæren i en skål og tilsæt yoghurt og salt. Rør rundt indtil gæren er opløst.
Tilsæt gulerødder og mel og bland grundigt.
Lad dejen hæve under et viskestykke i ca 1,5 time.
Ælt dejen på et melet bord og del den i ca 13 dele. Form dem til runde lidt flade boller og læg dem på bagepapir. Skær et kryds i i midten af bollerne, pensl dem med yoghurt og drys solsikke frø over.
Lad dem hæve 30 min. Tænd ovnen på 225 grader.
bag bollerne i midten af ovnen i ca. 20 minutter.
Lad dem køle af på en rist.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar