Det er nemt, sundere og lækkert med hjemmelavet hamburgerbrød.
Her kommer en god opskrift.
Hjemmelavet hamburgerbrød - ca. 20 stk.
Ingredienser:
Smulder gæren i en skål og hæld lidt af mælke bladingen over og opløs gæren. Hæld resten af mælkeblandingen i skålen og tilsæt salt, sukker og kli.
Tilsæt derefter grahamsmel og ca. 6 dl. hvedemel (brug dejkrog) og bland til en jævn dej. Tilsæt det sidste hvedemel og bland ca. 5 min. Dejen skal slippe kanterne.
Læg lidt mel over dejen og lad den hæve 30-40 min med et viskestykke over.
Ælt dejen på et melet bord. Del dejen i 2 og hver del i 10 dele. Rul eller tryk til en flad bolle ca. 10 cm i diameter. Læg bollerne på bagepapir og lad dem hæve i 30 min.
Pensl bollerne med æg og strø sesamfrø over.
Bag midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter.
Køl af under et håndklæde.
Her kommer en god opskrift.
Hjemmelavet hamburgerbrød - ca. 20 stk.
Ingredienser:
- 50 g jäst/gær
- 5 dl mjölk/mælk
- 0.5 dl olja/olie
- 1 tsk salt
- 2 tsk strösocker / sukker
- 1 dl kli t.ex. kruskakli, vetekli / hvedekli eller kruskakli
- 4 dl grahamsmjöl / grahams mel
- 8 dl vetemjöl special / hvedemel special
- 1 st ägg /æg
- Sesamfrön /sesam frø
Smulder gæren i en skål og hæld lidt af mælke bladingen over og opløs gæren. Hæld resten af mælkeblandingen i skålen og tilsæt salt, sukker og kli.
Tilsæt derefter grahamsmel og ca. 6 dl. hvedemel (brug dejkrog) og bland til en jævn dej. Tilsæt det sidste hvedemel og bland ca. 5 min. Dejen skal slippe kanterne.
Læg lidt mel over dejen og lad den hæve 30-40 min med et viskestykke over.
Ælt dejen på et melet bord. Del dejen i 2 og hver del i 10 dele. Rul eller tryk til en flad bolle ca. 10 cm i diameter. Læg bollerne på bagepapir og lad dem hæve i 30 min.
Pensl bollerne med æg og strø sesamfrø over.
Bag midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter.
Køl af under et håndklæde.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar