september 06, 2013

Knækbrød

Nemme og virkelig lækre knækbrød med øl, ingefær, lime/citron og chili.
Jeg har taget udganspunkt i lillebror Rivers opskrift fra "Den Store Bagedyst" og ændret lidt i ingredienserne (blandt andet udskiftet hvedemel med spelt)

Knækbrød med Brown Ale, citrus, ingefær & chili

Ingredienser
  • 1 dl speltflager /dinkel flingor
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø / linfrö
  • 1 dl solsikkerkerner /solros
  • 1 dl græskarkerner / pumpa
  • 1,5 dl spelt mel / dinkelsikt
  • 1 dl rugmel (60 g) / rågmjöl
  • 1 dl majs mel
  • 1 tsk. tørret chili flager / chili flingor
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. bagepulver / bakpulver
  • ½ tsk. natron / bikarbonat
  • 1 ½ tsk. salt
  • revet /riven skal fra 1 citroner + 2 lime
  • 2 dl brown ale øl
  • 1 dl raps olie
Fremgangsmåde:
Rist frø, kerner, krydderier, rugmel og spelt mel på tør pande og afkøl (gem/ spar majs melet)
Riv citron og lime skal.
Bland bagepulver, natron/bikarbonat, majs mel og salt. Tilsæt blandingen fra panden (afkølet) samt citron og lime skal. 
Tilsæt øl og olie, og rør dejen godt sammen - den skal være klistret. 
Del dejen i 2 og hæld den ene halvdel op på et stykke papir. Læg endnu et lag bagepapir ovenpå og rul dejen ud mellem de to stykker bagepapir. Læg det hele over på en bageplade og fjern det øverste lag papir. 
Gør det samme med den anden halvdel af dejen. 
Skær dejen ud i det ønskede mønster med udstikker eller pizzaskærer og bag knækbrødene i ca. 15 min. eller til de er let gyldne og ikke bløde ved 180 grader.
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar