september 07, 2013

Rug skorper

Jeg har prøvet at bage rug skorper for første gang og er meget tilfreds med resultatet. 
Her kommer opskriften:

Rug skorper / rågskorpor - ca 40 stk. 

- 25 gr gær / jäst
- 2,5 dl mælk / mjölk
- 50 gr smør
- 1,5 spsk sukker / socker
- 0,25 tsk salt
- 1 dl grahams mel
- 1,5 dl grov rugmel
- 1 dl speltmel / dinkelsikt
- 3 dl hvedemel / vetemjöl

Varm mælken op til ca 37 grader og tilsæt smør, sukker og salt. 
Smuldre gæren i en skål, hæld mælke-blandingen over og rør rundt indtil gæren er opløst. 
Tilsæt de forskellige mel sorter (gem lidt hvedemel til æltningen / utbakningen)
Hæv tildækket med viskestykker /bakduk i 30 min. 
Ælt / knåda dejen på melet bord og form dem til små boller, ca 20 stk som ligges på en bageplade med bagepapir på. Hæv yderligere 30 min. med viskestykke over. 
Bag bollerne i midten af ovnen i 10 min på 200 grader. 
Lad bollerne køle af på en rist og del dem med en gaffel så du får en over- og en underdel. 
Læg dem på pladen med skærefladen/ snitytan opad. 
Lad skorperne tørre i ovnen i 2-3 timer på 100 grader indtil de er helt tørre. 








Ingen kommentarer:

Send en kommentar